zaterdag, juni 15, 2024

HELP MIJN MAN IS KLUSSER!

HomeLogboekHELP MIJN MAN IS KLUSSER!

HELP MIJN MAN IS KLUSSER!

Zaterdagavond 21u na weer een volle dag klussen: Sander ligt in bad met een biertje in zijn hand en ik zit op een stoel naast het bad te typen. Wat een bizarre weken. Ons leven is de afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt, en dan niet zo eentje uit zo’n saai Centerparkszwembad. Het is ongelooflijk hoe snel de dagen elkaar opvolgen. Elke dag heeft te weinig uren en de week heeft te weinig dagen in zich. Vijf weken geleden lag de Blue Beryl nog op de bodem van de haven. Inmiddels

kijken wij alweer uit naar alle leuke tripjes en tochten die we volgend seizoen weer kunnen gaan maken. Een paar staan alweer in de planning, als gevolg van onze crowdfundingactie (mocht je hier nog meer informatie over willen klik dan HIER). Want ja dat die tochten en tripjes er gaan komen dat staat vast. De Blue Beryl maakt het op dit moment naar omstandigheden goed. Er staan continu drie grote condensdrogers in om het laatste vocht uit het schip te verwijderen, totdat alles kurkdroog is , want wij houden van Droog 😉.

Om jullie een beeld te geven van hoe de zaken er op dit moment voorstaan:

Het schip wordt nog steeds meer afgebouwd dan opgebouwd. Met hulp van vele vrienden is het plafond en de vloer gedemonteerd en is alle apparatuur verwijderd. Dit laatste zal allemaal vervangen moeten worden. Een lichtpuntje van de afgelopen weken was toch wel dat we de motor weer aan de praat hebben gekregen. De startmotor en de dynamo zijn gereviseerd, alle slangen zijn vervangen en momenteel zijn we  bezig met de kabelboom. De dieseltanks zijn weer schoon en de laatste onderdelen worden besteld. Een tegenvaller is het feit dat de zeilen niet meer te redden/repareren zijn. Dit komt op een erg ongelukkig moment aangezien we gehoopt hadden nog een seizoen met deze zeilen te kunnen varen. Helaas is dat niet meer mogelijk en slaat dit een extra deuk in onze begroting.

Gelukkig gaat het op andere vlakken beter. Er wordt hard gewerkt aan het elektriciteitsnetwerk, de watertanks en nog vele andere dingen. We zijn ongelooflijk dankbaar voor alle hulp die we mogen ontvangen. Zowel via de crowdfunding als via alle handen die letterlijk uit de mouwen worden gestoken om onze gezamenlijke droom weer werkelijkheid te laten worden.

Zoals vele van jullie weten is afgelopen week onze website gelanceerd. Op www.blueberylsailing.com en www.amsterdamsailing.nl vind je regelmatig nieuwe blogs, foto’s en ervaringen van onze gasten. Dus check it out!!

Vorig artikel
Volgend artikel
RELATED ARTICLES

Land in zicht!

ZO VADER, ZO ZOON

BLUE BERYL GEZONKEN

Most Popular

Recent Comments