Ervaringen

KAMPIOEN! – DOOR TEUN

11 Juni 2017. Op deze dag zijn wij met Hurley Heren 2 kampioen geworden van onze poule in de reserve hoofdklasse! Is er een betere reden voor een feestje? Varen in Amsterdam op de boot van onze hockeycoach Sander was het feestje.

Het is goed om te weten wat wij als ‘normaal’ ervaren als wij met het team gaan varen in Amsterdam. In een ijzeren bakbeest door de grachten heen tuffen. Zwaaien naar de toeristen op de bruggen. Stoer doen voor het meevarende dames team en hopen dat jij die avond de sterkste verhalen en grappen in petto hebt. Overdrijven mag.

Dit keer stapten wij op bij Centraal Station Amsterdam, om Het Ei op te varen richting Haarlem. Muziek hard aan en meezingen. Na tien minuten wilden de grootste haantjes al zwemmen. Na vijf minuten aan het touw hangen achter de boot, in het toch altijd veel koudere water dan je verwacht, waren we uitgeput. Terug aan boord, muziek harder aan, biertje in de hand, BBQ aan, meezingen met de muziek, en zeilen richting de ondergaande zon.

Vooral het zeilen vonden wij zo gaaf! Langs de grote boten die naar ons toeterden. Zo schuin dat de helft het eng vond. Ik vond dit toch wel een heel mooi moment.
Toen we weer voet aan wal zetten, voelde het alsof we terug kwamen van twee dagen vakantie. Maarja wie zijn wij, die de ijzeren bakbeesten en toeristen gewend zijn…